Artelac® Nature szemcsepp
Irritált szem panaszok
Okok
A szem megerőltetése
Thumbnail

Időnként mindannyiunkkal előfordul, hogy az egyébként egészséges szemünket fokozott terhelés éri. Éjszakai tanulás a vizsgaidőszakban, túlórák a munkahelyen, közelgő határidő miatti megerőltetés, mind-mind olyan tényezők, amelyek szemszárazságot okozhatnak. Ezeket a tüneteket csak tovább súlyosbítja a körülményekből adódó erős stresszhatás. A stressz pedig a szem idegi kifáradásához vezethet. Egyfajta ördögi kör alakul ki, amit a további problémák elkerülése érdekében mindenképpen meg kell szakítani.

Vírusos, bakteriális fertőzés
Thumbnail

Szemünk napról napra csodálatos munkát végez, bámulatos az ereje, mégis roppant érzékeny a különféle fertőzésekkel szemben. A kézmosás fontosságára már számtalan fórumon felhívták a figyelmet, és bizonyára általában oda is figyelünk rá, mégis előfordul, hogy egy önkéntelen mozdulattal megdörzsöljük a szemünket. Ilyenkor előfordul, hogy baktériumok jutnak a szemünkbe. Elég egy szennyezett bevásárlókocsi, számítógép billentyűzet vagy egy kézfogás. A vírusok, baktériumok elszaporodását meghűlés és felső légúti fertőzés is okozhatja.

Irritáló anyagok jelenléte
Thumbnail

A környezeti hatásokat nem mindig tudjuk kiküszöbölni. Gondoljunk csak az időjárási körülmények miatt a levegőben megnövekvő szálló porra, a koromra, a nehézfém származékokra! Nyáron a klíma, télen a fűtés okozhat gondot, a levegő páratartalmának megváltozásával. Előfordulhat, hogy egy új házi kedvenc, egy kisállat okoz nem várt allergiát. Váratlan balesetek is történhetnek! A szem felületre került idegen tárgyakat, vegyi anyagokat gyorsan el kell távolítani, az ilyenkor jelentkező tüneteket azonnal orvosolni kell!

Kezelés

Váratlanul jelentkező szemszárazság?
Előfordul, hogy egész pontosan tudjuk, mi okozza az irritált szemre jellemző tüneteket, mégsem áll módunkban megszüntetni azokat. Nem halaszthatjuk el a fontos vizsgákat, nem szeghetjük meg a határidőket és nem mondhatunk nemet a főnökünknek. De helyreállíthatjuk a szemünket védő könnyfilm összetételét, és természetes módon csökkenthetjük a tüneteket!

Meghűlés, fertőzés okozza a problémát?
Ez esetben a kiváltó betegség gyógyítására kell törekednünk, ilyenkor általában a szem egészséges működése már önmagától helyreáll. Természetesen a tünetek gyors enyhítésére érdemes szemcseppet használnunk.

Idegen test okozza az irritációt?
Miután a problémát elhárítottuk, az idegen anyagot eltávolítottuk, a kötőhártya megnyugtatására és a hiányzó könnyfilm pótlására kell törekednünk. Természetesen olyan készítményt ajánlunk, amely nem tartalmaz tartósítószert vagy valamilyen mesterséges anyagot! Az Artelac® Nature szemcsepp természetes megoldást jelent a fenti problémákra. Szabadalmaztatott pumpamechanizmusának köszönhetően könnyen, gyorsan és egyszerűen alkalmazható. Szemvidítófű kivonatot tartalmaz, így természetes módon fejti ki jótékony hatását a gyulladt szemre.

Az Artelac® Nature szemcsepp természetes megoldást jelent a fenti problémákra. Szabadalmaztatott pumpamechanizmusának köszönhetően könnyen, gyorsan és egyszerűen alkalmazható. Szemvidítófű kivonatot tartalmaz, így természetes módon fejti ki jótékony hatását a gyulladt szemre.