Artelac® TripleAction szemcsepp

Kinek?

Az irodai környezetben munkát végző, számítógép előtt ülőket, monitort, tabletet, okostelefont intenzíven használókat  nagymértékben fenyegeti a szemszárazság kialakulásának veszélye. A klímaberendezés működése fokozza a szem felületét védő könnyfilm párolgását, a folyamatos monitorhasználat pedig csökkenti a pislogási gyakoriságot, ami szintén a szem kiszáradásához vezet. Ha már használt száraz szem kezelésére szemcseppet, de a panaszok intenzitása nem csökkent, érdemes komplexebb összetételű készítményre váltani, mint az Artelac® TripleAction szemcsepp.  Az Artelac® TripleActiont úgy fejlesztették, hogy a szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében.

Miért?

A szemszárazság tünetei gyakran igen kellemetlenek. Akár idegentest-érzést, szemviszketést és égető fájdalmat is okozhatnak. A környezeti hatásokat nem mindig lehet kiküszöbölni, a problémára azonban van megoldás! Az Artelac® TripleAction egy olyan hármas hatású nedvesítőrendszer, ami naponta többször is használható. 

Thumbnail
Termékelőnyök

Az Artelac® TripleAction szemcseppet a természetes könnyfilm összetétele inspirálta:

  1. Hialuronsav- és glicerintartalma pótolja és növeli a könnyfilm nedvességtartalmát.
  2. Karbomer összetevője a szemfelszín hámsejtjeihez köti a nedvességet.
  3. Lipidtartalma a külső lipidréteg helyreállításával védi a visszaépített könnyfilmet és csökkenti a párolgást.

A párolgás csökkentése, a folyadéktartalom helyreállítása és a nedvességtartalom megkötése. Ez az a hármas hatás, aminek köszönhetően a szemet védő könnyfilm normális mennyiségű lesz. Az Artelac® TripleAction az innovatív adagolófejnek köszönhetően kényelmesen és egyszerűen használható. Alkalmazhatja mindennap és az Ön által kívánt gyakorisággal.
Az Artelac® TripleAction szemcsepp lipid tartalma miatt kontaktlencsével együtt nem használható. Kontaktlencse-viselés esetén ajánljuk az Artelac® Splash vagy Artelac® Rebalance szemcseppet.

Betegségek:

Evaporatív száraz szem
Ez a fokozott könnypárolgással járó szembetegség neve. A könnyfilm külső lipidrétege csökkenti a párolgást a szem felszínéről. A folyamatos lipidréteg hiánya a párolgást 10-20-szorosra növeli, ennek következménye a könnyfilm elvékonyodása, instabillá válása, a növekvő könnyozmolaritás, végső soron a száraz szem tüneteinek kialakulása. Megtévesztő ilyenkor a száraz szem elnevezés: hideg, szeles időben könnyező szem az evaporatív szemszárazság tünete lehet.

Meibom-mirigy diszfunkciója
A szemhéj belső felszínére nyíló, olajos váladékot kibocsátó csövek beszűkülése esetén a könnyfilm lipidösszetétele megváltozik, ami a párolgás növekedéséhez vezet. A problémán sok esetben a gyakori pislogás sem segít.

Könnyező, égő szem
A fokozott panaszokat környezeti hatások vagy komoly betegségek is okozhatják. Ha a tünetek súlyosbodnak, érdemes szakorvoshoz fordulni!

Tartsunk monitorszünetet!

Óránként 10 percre álljunk fel a számítógép elől, és tartsunk szünetet! Ilyenkor kis mozgás, rövid séta a friss levegőn a teljesítményünknek is jót tesz.

Figyeljünk a tekintési irányra!

Ha egy mód van rá, a monitort helyezzük a szem síkja alá, ezért a felső szemhéj nagyobb felületét védi a szemünknek.

Vegyünk fel védőszemüveget!

A mai monitorok már kiváló védelmet nyújtanak az elektrosztatikus sugárzás ellen, a védőszemüveg ennek ellenére sokat segít a könnyfilm párolgásának megakadályozásában.

Figyeljünk a klímaberendezésre!

A klímaberendezés által keltett légáramlat szárítja a szemet, ezért próbáljuk ezt minimalizálni a munkaállomás helyének megválasztásával, illetve a klímalamellák megfelelő beállításával.

Thumbnail

Így használja a terméket!

Thumbnail

1.
A tartályt az ábra szerint kell tartani!

  • A mutató- és középső ujját tegye az adagolóra.
  • A gyűrűs- és kisujjat össze kell zárni a tartály nyakánál.
  • A hüvelykujját a tartálynak, a mutató- és középső ujját támassza a pumpamechanizmusra.
Thumbnail

2.
Másik kézzel vegye le a védőkupakot a tartály csúcsáról csavaró mozdulattal.

Thumbnail

3.
Fordítsa fel a tartályt - a hegye legyen lefelé. A tartályt függőlegesen kell a szem fölé tartani és nyomja össze a pumpamechanizmust, egy cseppet a szembe juttatva.

Thumbnail

4.
Tegye vissza a védőkupakot.

Letöltöm131.59 KB