Artelac® CL szemcsepp

Kinek?

Túlzott tévénézéssel, fokozott monitorhasználattal könnyen megerőltethetjük szemünket, ami szemszárazsághoz vezethet. Hasonló problémák jelentkezhetnek kemény kontaktlencsék viselésekor is. Ez kellemetlen tünetekkel jár, égető, viszkető érzést okoz. Ilyenkor reflexszerűen megdörzsölnénk a szemünket, ez azonban nem a legjobb megoldás. Sokkal kíméletesebb a szemfelszín nedvesítése, a szemszárazság-érzés megszüntetése.

Miért?

Érdemes rövid időn belül helyreállítani a szem felszínét borító könnyfilm ideális méretű rétegét. Ezzel nemcsak a kellemetlen tüneteket szüntetjük meg, hanem a szem egészségét is óvjuk, és elkerülhetjük a szaruhártya károsodását.

Thumbnail
Termékelőnyök

Az Artelac® CL felfrissíti és megnyugtatja a szemet. Elősegíti a szemfelszín nedvesedését szemszárazság-érzés vagy a szem fáradtsága vagy a szemben jelentkező égő érzés esetén. Egyszerűen és könnyen használható, a szem felületére merőlegesen tartott tubus megnyomásával adagolható az alkalmazási előírásoknak megfelelően. Az Artelac® CL kemény kontaktlencsék viselése közben is alkalmazható, így nem kell kivennünk a kontaktlencsét és pihentetni a szemünket. Lágy kontaktlencsével ne használjuk együtt, ilyen esetben ajánljuk az Artelac® Splash vagy Artelac® Rebalance szemcseppet! Az Artelac® CL tartósítószert tartalmaz, ezért huzamosabb használat esetén érdemes váltani az Artelac® Rebalance, Artelac® Splash vagy Artelac® TripleAction szemcseppre. 

Betegségek:

Esetenként jelentkező szemszárazság:
ez elsősorban a környezeti hatások következtében lép fel, és enyhébb tünetekkel jár.

Óvatosan a kozmetikumokkal!

Válasszunk olyan kozmetikumokat, amelyek figyelembe veszik a szem érzékenységét! Lefekvés előtt távolítsuk el a sminket, ez ugyanis elzárhatja a könnymirigyek kivezető csatornáit.

A szemnedvesség belülről is fakad!

Gondoskodjunk a folyadék pótlásáról, igyunk elegendő mennyiségű vizet, ez nemcsak jó közérzetünk és egészségünk záloga, de a könnytermeléshez is hozzájárul.

Ne felejtsük el a kontaktlencsét sem!

Tartsuk be a kemény kontaktlencsékre vonatkozó higiéniás előírásokat, így a szem felületére tapadó lencsék nehéz eltávolítása is megelőzhető.

Így használja a terméket!

Thumbnail

Az ábra a termék egyszerű és könnyű használatát szemlélteti. Ügyeljen arra, az üveget becseppentéskor függőleges helyzetben tartsa!

Gondoskodjék arról, hogy a cseppentőhegy ne érjen hozzá a kontaktlencséhez, a szeméhez vagy az ujjaihoz, illetve bármilyen más felülethez – ezáltal megelőzhető az oldat bármiféle esetleges szennyeződése. Tartsa az üveget a szeme felett – a cseppentőhegy lefelé nézzen! Juttasson egy csepp Artelac® CL oldatot a szemébe naponta 3-5 alkalommal, ill. szükség esetén gyakrabban!

Letöltöm45.03 KB