Artelac® TripleAction szemcsepp

Kinek?

Ha már használt száraz szem kezelésére szemcseppet, de a panaszok intenzitása nem csökkent, konzultáljon kezelőorvosával és fontolja meg a komplexebb összetételű készítményre váltást, mint az Artelac® TripleAction szemcsepp.

Miért?

A szemszárazság tünetei gyakran igen kellemetlenek. Akár idegentest-érzést, szemviszketést és égető fájdalmat is okozhatnak. A környezeti hatásokat nem mindig lehet kiküszöbölni, a problémára azonban van megoldás! Az Artelac® TripleAction egy olyan hármas hatású nedvesítőrendszer, ami naponta többször is használható. 

Termékelőnyök

Az Artelac® TripleAction szemcseppet a természetes könnyfilm összetétele inspirálta:

  1. Hialuronsav- és glicerintartalma pótolja és növeli a könnyfilm nedvességtartalmát.
  2. Karbomer összetevője a szemfelszín hámsejtjeihez köti a nedvességet.
  3. Lipidtartalma a külső lipidréteg helyreállításával védi a visszaépített könnyfilmet és csökkenti a párolgást.

A párolgás csökkentése, a folyadéktartalom helyreállítása és a nedvességtartalom megkötése. Ez az a hármas hatás, aminek köszönhetően a szemet védő könnyfilm normális mennyiségű lesz. Az Artelac® TripleAction az innovatív adagolófejnek köszönhetően kényelmesen és egyszerűen használható. Alkalmazhatja mindennap és az Ön által kívánt gyakorisággal.
Az Artelac® TripleAction szemcsepp lipid tartalma miatt kontaktlencsével együtt nem használható. Kontaktlencse-viselés esetén ajánljuk az Artelac® Splash vagy Artelac® Rebalance szemcseppet.

Betegségek:

Evaporatív száraz szem
Ez a fokozott könnypárolgással járó szembetegség neve. A könnyfilm külső lipidrétege csökkenti a párolgást a szem felszínéről. A folyamatos lipidréteg hiánya a párolgást többszörösére növeli, ennek következménye a könnyfilm elvékonyodása, instabillá válása, a növekvő könnyozmolaritás, végső soron a száraz szem tüneteinek kialakulása. Megtévesztő ilyenkor a száraz szem elnevezés: hideg, szeles időben könnyező szem az evaporatív szemszárazság tünete lehet.

Meibom-mirigy diszfunkciója
A szemhéj belső felszínére nyíló, olajos váladékot kibocsátó csövek beszűkülése esetén a könnyfilm lipidösszetétele megváltozik, ami a párolgás növekedéséhez vezet. A problémán sok esetben a gyakori pislogás sem segít.

Könnyező, égő szem
A fokozott panaszokat környezeti hatások vagy komoly betegségek is okozhatják. Ha a tünetek súlyosbodnak, érdemes szakorvoshoz fordulni!

Tartsunk monitorszünetet!

Óránként 10 percre álljunk fel a számítógép elől, és tartsunk szünetet! Ilyenkor kis mozgás, rövid séta a friss levegőn a teljesítményünknek is jót tesz.

Figyeljünk a tekintési irányra!

Ha egy mód van rá, a monitort helyezzük a szem síkja alá, ezért a felső szemhéj nagyobb felületét védi a szemünknek.

Vegyünk fel védőszemüveget!

A mai monitorok már kiváló védelmet nyújtanak az elektrosztatikus sugárzás ellen, a védőszemüveg ennek ellenére sokat segít a könnyfilm párolgásának megakadályozásában.

Figyeljünk a klímaberendezésre!

A klímaberendezés által keltett légáramlat szárítja a szemet, ezért próbáljuk ezt minimalizálni a munkaállomás helyének megválasztásával, illetve a klímalamellák megfelelő beállításával.

Thumbnail

Így használja a terméket!

Thumbnail

1.
Minden használat előtt vegye le az átlátszó fehér védőkupakot a tartály hegyéről, egy csavaró mozdulattal.

Thumbnail

2.
Figyelem! Első használat előtt és ha a tartály már egy ideje nem volt használva: Tartsa a tartályt a hegyével lefelé és addig nyomja a pumpát, amíg egy csepp kicseppen.

Thumbnail

3.
Tartsa a tartályt az alábbiak szerint: Helyezze a hüvelykujját az ergonómikus hüvelykujj-tartóra, és ujjaival rögzítse az alsó részt. Két ujját a tartály aljára kell helyezni.

Thumbnail

4.
Irányítsa a tartályt hegyével lefelé. Hajtsa hátra a fejét. Óvatosan húzza le az alsó szemhéját a szabad kezének egyik ujjával, tartsa a tartályt függőleges helyzetben a szeme felett. Nyomja meg óvatosan a pumpát és cseppentsen egy cseppet a szemébe. Utána csukja be a szemét majd pislogjon, hogy optimálisan eloszlathassa a szeme felszínén lévő cseppet. A használat után azonnal le kell rázni az esetleges maradék cseppeket és vissza kell tenni az átlátszó fehér védőkupakot a tartály hegyére. A tartály tervezésének köszönhetően csak kis maradék oldat marad a tartályban. A megadott töltőtérfogat a tartályból teljesen eltávolítható.

Letöltöm919.68 KB