Artelac® Rebalance szemcsepp

Kinek?

Idősebb korban csökken a könnytermelődés, amit a szemhéjak megereszkedése kompenzál, hogy a szemnyílás szűkülésével kevesebb könny párologjon el. A menopauzával járó hormonális változások, egyes betegségek (pl. a cukorbetegség), bizonyos gyógyszerek (pl. nyugtatók, fogamzásgátlók) szedése szintén szemszárazságot okozhat.

Miért?

Tartós szemszárazság esetén az idegentest-érzés, a fényérzékenység, a szemhéjak elnehezülése és a szem kivörösödése rendkívül kellemetlen problémát jelent. A kiváltó okokat nem mindig lehet megváltoztatni, a panaszok enyhítésére azonban van megoldás! Az Artelac® Rebalance leginkább a krónikus könnyhiány által okozott tartós szemszárazság tüneteinek enyhítésére és a szem megnyugtatására használható.

Termékelőnyök

Az Artelac® Rebalance-nak a szemben és a könnyben megtalálható kulcsfontosságú összetevői vannak. Ezek közé tartozik a nátrium-hialuronát, amely vizet, tápanyagokat és tisztított ionokat (pl. kálium, magnézium, nátrium és kalcium) köt a szem felszínéhez a nedvesítés és a tünetek enyhítése érdekében. Az Artelac Rebalance ezen kívül egy hozzáadott nedvesítő adalékot is tartalmaz, ami megnyújtja a hidratálás  időtartamát.  

Az Artelac® Rebalance segít megállítani a száraz szem tüneteihez vezető eseménysort, nedvesíti a szemet és megvédi a felszínét. Kímélő tartósítószert (Oxyd®) tartalmaz, ami a szem felszínére jutva a könny természetes összetevőire (oxigénre, vízre és sóra) bomlik.

Az Artelac® Rebalance könnyen használható, jól tolerálható, akár kontaktlencsével is alkalmazható.

Betegségek:

Krónikus könnyhiány
Ennek számos oka lehet, például a könnymirigy gyulladása, illetve működési zavara, valamint szemhéjproblémák és érzékelési zavarok is.

Hormonális változások
A nőknél változókorban csökken az androgén szintje, ami növeli az életkorból adódó szemszárazság kialakulásának kockázatát.

Reumatológiai megbetegedések
Például sokízületi gyulladás, köszvény.

Más egészségügyi problémák
Cukorbetegség, allergiás eredetű betegségek, ekcéma, bőrfarkas, fertőző betegségek.

Szemműtétek
A műtétek utáni rehabilitáció megkönnyítéséhez a száraz szem tünetek hosszan tartó enyhítésére is szükség lehet.

Olvassuk el a betegtájékoztatókat!

Ha valamilyen gyógyszert kezdünk szedni, érdemes áttanulmányozni a betegtájékoztatót abból a szempontból is, hogy az adott hatóanyag okozhat-e szemszárazságot!

Táplálkozzunk egészségesen!

Az általános szabály megtartása mellett érdemes kiemelnünk az omega-3 zsírsavak szerepét az egészséges könnyfilm megtartásában. Ez elsősorban a tengeri halakban, lenmagban, dióban és vörös áfonyában található meg.

Regeneráljuk szemünket!

Hideg vízzel, jéggel felfrissíthetjük szemünket. A szemtorna javítja szemünk vérkeringését. A szemhéjak finom masszírozása szintén hozzájárul a szem pihentetéséhez és a könnymirigyek megfelelő működéséhez.

Így használja a terméket!

Thumbnail

1.
A termék használata előtt, kérjük, mosson kezet. Távolítsa el a védőkupakot a tartály tetejéről minden használat előtt. Vigyázzon, hogy a tartály hegye ne érjen az ujjaihoz.

Thumbnail

2.
Hajtsa hátra enyhén a fejét, és szabad keze ujjaival húzza le az alsó szemhéját, tartsa a tartályt függőlegesen a szeme felett úgy, hogy a cseppentő lefelé mutasson. Ezt követően óvatosan nyomja össze a tartályt, hogy egy csepp kicseppenjen. Vigyázzon, hogy a tartály hegye ne érjen a szeméhez vagy az ujjaihoz, hogy az oldat esetleges fertőződését megelőzze.

Thumbnail

3.
Minden alkalommal tegye vissza a kupakot a tartályra.

Letöltöm70.27 KB